حرکات فیزیوتراپی زانو پرانتزی
زانو پرانتزی اختلالی است که می تواند در کودکی رخ دهد و آثارش در نوجوانی و یا جوانی باقی بماند، و یا در بزرگسالی به دلیل مشکلات مختلفی چون آتروز و آسیب به زانو ایجاد شود. برای این عارضه، حرکات فیزیوتراپی زانو پرانتزی یکی از مناسب ترین درمان هاست که می تواند به بیماران برای بهبود علائم آن کمک نماید.
ما در این محتوا به بررسی این درمان مناسب می پردازیم و شما را با مباحث مهم این درمان آشنا می سازیم.
عارضه زانو پرانتزی
این عارضه که می تواند هم ریشه در ژنتیک فرد داشته باشد و هم عوامل پاتولوژیک آن را ایجاد نمایند، منجر به خمیدگی پاها شده و در شرایطی که فرد می ایستد قوزک پاها از هم فاصله می گیرند. این عارضه می تواند در 70 درصد کودکان مشاهده شود که معمولا تا سن 5 سالگی خود به خود برطرف می شود.
اما هنگامی که برطرف نشود و آثارش تا سنین نوجوانی و جوانی باقی بماند، نیاز به حرکات فیزیوتراپی زانو پرانتزی برای درمان دارد. علاوه بر دلیل ارثی برای بروز آن، آرتروز و آسیب نیز می تواند زانو پرانتزی را ایجاد نماید، بنابراین ممکن است در بزرگسالی نیز ایجاد شود. به طور کلی هر عارضه ای که منجر به نرمی استخوان شود می تواند زانو پرانتزی را ایجاد نماید.
درمان های مناسب برای زانوپرانتزی
درمان های مختلفی برای عارضه پای پرانتزی وجود دارد که اولین مورد آن می تواند حرکات فیزیوتراپی زانو پرانتزی باشد. این درمان می تواند به بهبود فرم زانو و کاهش درد ناشی از آن و تقویت عضلات کمک نماید. دکتر یاسر نژادی، متخصص ارتوپد، به بیماران خود توصیه می نماید که فعالیت های توصیه شده را نیز در کنار فیزیوتراپی زانو پرانتزی انجام دهند.
این کار به افزایش چشمگیر نتایج حاصل از درمان کمک کرده و دوره درمان را کوتاه تر می نماید. از دیگر درمان ها، می توان به جراحی اشاره نمود و در صورتیکه فیزیوتراپی به تنهایی درمان کننده نباشد، جراحی انجام می گیرد.
حرکات فیزیوتراپی برای زانو پرانتزی
همانطور که گفته شد، حرکات فیزیوتراپی زانو پرانتزی، مناسب ترین درمان برای مشکل پای پرانتزی خواهد بود، چرا که این درمان کم عارضه، غیر تهاجمی و ایمن می تواند در شرایطی که عارضه شدت ندارد به درمان و کاهش درد کمک نماید.
درمان فیزیوتراپی زانو پرانتزی، مزایای زیادی دارد که می توان به ایمن بودن آن، نیاز نداشتن به گذراندن دوران نقاهت، بی نیاز بودن به مصرف دارو و جراحی اشاره نمود.
در طی درمان با فیزیوتراپی که معمولا 3 جلسه در هفته توصیه می شود، فیزیوتراپ، درمان های مختلفی چون درمان لیزری، درمان الکترو اولتراسوند، سوزن خشک و غیره را برای بیمار، بر اساس شدت و میزان عارضه انجام می دهد. همچنین یکسری ورزش و فعالیت مناسب برای کمک به درمان و کسب نتایج ایده آل از درمان نیز توصیه می گردد.
کلام پایانی
حرکات فیزیوتراپی زانو پرانتزی، درمانی است که می تواند به مشکل زانوی پرانتزی کمک نموده و نیاز بیمار را برای انجام جراحی برطرف نماید. در حقیقت می توان از درمان ایمن و غیر تهاجمی فیزیوتراپی برای درمان زانوی پرانتزی، بدون نیاز به جراحی و عمل بهره برد.
در صورت داشتن مشکل در زمینه زانوی پرانتزی می توانید به وب سایت کلینیک دکتر یاسر نژادی مراجعه و وقت مشاوره خود را تنظیم نمایید.